wtorek, 29 marca 2016

Spinaci - przepis

Siema! Kolejny prosty i mega pyszny przepis. Mój mięsożerny tata wprost uwielbia to danie i tylko czeka aż je zrobię:) Dlatego myślę, że wielu osobom posmakuje.



Składniki:
- szklanka szpinaku mrożonego
- 2 pomidory
- około 70g sera feta
- 4 ząbki czosnku
- szczypta soli
- szklanka makaronu
- łyżeczka oleju kokosowego

1. Gotujemy makaron.
2. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, dajemy szpinak i czekamy aż się rozmrozi.
3. Następnie dodajemy do szpinaku czosnek i pokrojone w kostki pomidory, a po paru minutach ser feta.
4. Ugotowany i odcedzony makaron łączymy z resztą na patelni.
5. Mieszając dodajemy szczyptę soli i gotowe!


Życzę smacznego!

~ Morela

4 komentarze: